ASYU 2021
Akıllı Sistemlerde Yenilikler
ve Uygulamaları Konferansı
6-8 Ekim, 2021, Elazığ, Türkiye


Bildiri Çağrısı

2004 yılından itibaren düzenlenen Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Konferansı (ASYU), bu yıl 6-8 Ekim 2021 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi desteğiyle Fırat Üniversitesi tarafından Mühendislik Yerleşkesi'nde düzenlenecektir. Konferans dili Türkçe ve İngilizce olup, sağlık, enerji, taşıma/ulaştırma, mühendislik eğitimi, savunma sanayi, finans, işletme ve benzeri alanlarında akıllı uygulamalar ile ilgili güncel konularda özel oturum önerileri de kabul edilecektir. Konferansa gönderilen tüm bildiriler en az üç hakem tarafından körleme değerlendirme sistemiyle değerlendirilecektir.

Bildiri Gönder

Bildiri çağrısına buradan ulaşabilirsiniz.

Konferans Afişine buradan ulaşabilirsiniz.

ASYU2021 Konferansı, COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi yapılacaktır.

ASYU konferansı, akıllı sistemler ve uygulamaları üzerine dünya standartlarında davetli konuşmacılar ve genel oturumlara sahip olacaktır. Konferans öncelikli konuları, aşağıdaki alt alanları ve uygulamalarını içermekle beraber sadece listelenen konularla da sınırlı değildir :

  • Veri madenciliği
  • Robotik ve Otomasyon
  • Artırılmış/Sanal Gerçeklik
  • Sorgu Öneri Sistemleri
  • Yapay Zeka
  • Derin Öğrenme
  • Makine Öğrenmesi
  • Desen Tanıma
  • Evrimsel Hesaplama
  • Uzman Sistemler
  • Akıllı Yaşam
  • Biyoinformatik
  • Doğal Dil İşleme
  • Genetik Algoritma
  • Memetik Hesaplama
  • Nörobilim
  • Çevresel Zeka
  • Karma Akıllı Sistemler
  • Karar Destek Sistemleri
  • Parçacık Sürüleri
  • Yapay Sinir Ağları
  • Örüntü Tanıma
  • Teknoloji ve Hukuk
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Tıp Bilişimi
  • Donanım Uygulamaları
  • Bilgi Tabanlı Sistemler
  • Konuşma Tanıma
  • Biyometrik Sistemler
  • Akıllı Elektronik Sistemler
  • İnsan Bilgisayar Etkileşimi
  • Video/Görüntü İşleme
  • Akıllı Optimizasyon Algoritmaları
  • Bulanık Mantık


Kabul edilen ve sunulan tüm bildirilerin yer aldığı konferans kitapçığı IEEE Xplore dijital kütüphanesine gönderilecektir. Ayrıca bildiriler arasından seçilen en iyileri, genişletilmiş hali ile TR Dizin tarafından taranan , Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi ve diğer indekslerde taranan ---- dergilerinde yayınlanmak üzere değerlendirilecektir. Seçim aşamasında hakem yorumlarının yanı sıra, Dergi Editörlerinin de görüşleri göz önünde bulundurulacak ve gerekli görüldüğü durumda en az 2 hakemden daha görüş istenecektir.



Davetli Konuşmacılar

  • Prof. Dr. Tolga Kurtuluş Çapın, TED Üniversitesi, Ankara, Türkiye

    Konuşmanın Başlığı: Bilgisayar Grafiklerinde İnsan Algısının Modellenmesi

    Konuşma, insan algısının modellenmesini ve bilgisayar grafikleri, sanal gerçeklik ve görüntü işleme alanındaki uygulamalarını kapsayacaktır. 3B sanal ortamlarda çevre, insan algısıyla değerlendirilir. İnsanın görsel algı özellikleri ve kısıtları göz önünde bulundurularak, algısal olarak eniyilenmiş 3B grafik uygulamaları ve ortamları tasarlamak mümkündür. Bu konuşmada, algısal güdümlü bilgisayar grafikleri üzerine yaptığımız araştırma özetlenecektir. İlk olarak, insan görsel sistemi, özellikleri ve kısıtları ana hatlarıyla belirtilecektir. Ardından, 3B model belirginlik tahmini, derinlik algısı ve 3B grafik içeriklerinin görsel kalitesini tahmin etmek için algısal önlemler konularını ele alınacaktır. Son olarak, mevcut yöntemlerin sınırlamalarını tartışıyoruz ve gelecekteki araştırmalar için öneriler verilecektir.

    Konuşmacı Hakkında

    Tolga Çapın, Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Bilgisayar Mühendisliği alanında 1991 ve 1993 yıllarında Bilkent Üniversitesi’nden, Doktora derecesini Bilgisayar Mühendisliği alanında 1998 yılında Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL)’den aldı. TED Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde profesördür. TED Üniversitesi’ne katılmadan önce A.B.D.’de Nokia Araştırma Merkezi’nde ve Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde çalıştı. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı 3DPHONE ICT projesinin koordinatörlüğünü yaptı. ISO MPEG-4 standardına katkılarından dolayı ISO’dan hizmet ödülü ve mobil Java standartlarına katkılarından dolayı üstün katkı ödülü aldı.


  • Doç. Dr. Volkan Sezer, Istanbul Technical University, İstanbul, Turkey

    Konuşmanın Başlığı:Otonom Mobilitede Akıllı Çözümler

    Otonom mobilite, 21. yüzyılın üzerinde en çok çalışılan mühendislik problemlerinden biridir. Bilgi toplama amaçlı kullanılan böcek robotlardan, yük taşıyan tırlara, fabrika içerisinde çalışan mobil robotlardan, binek taşıtlara kadar birçok farklı alanı kapsamaktadır. Konuşmada; otonom mobilite kavramının ne olduğu, ilgili çözümlere neden ihtiyaç duyduğumuz, bu çözümler gerçekleştirilirken kullanılan temel tasarım yaklaşımları ve karşılaşılan temel zorluklar hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Sonrasında; konuşmacının bugüne kadar içerisinde yer aldığı, danışmanlığını yaptığı ve yönettiği çeşitli akademik ve endüstriyel otonom mobilite projelerinden örnekler verilerek, bu projelerde geliştirilen yaklaşımlar ile projelerden elde edilen sonuçlar paylaşılacaktır.

    Konuşmacı Hakkında

    Doç. Dr. Volkan Sezer, İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Müh. bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, başkanlığını yaptığı “Otonom Mobilite” çalışma grubu ile birlikte akademik faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Lisans öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme mühendisliğinde 2005 yılında tamamlamış, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sırasıyla 2008 yılında Mekatronik Müh. bölümünde yüksek lisans ve 2012 yılında Kontrol ve Otomasyon mühendisliği bölümünde doktora öğrenimini tamamlamıştır. 2013 yılında Massachusetts Institute of Technology (MIT) - Future Urban Mobility ekibi bünyesinde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Çalışma alanları arasında otonom/yarı-otonom kara araçları, mobil robotlar, yörünge planlama/izleme, çevre algılama, makine öğrenmesi, durum kestirimi, aktif güvenlik sistemleri ve hibrit taşıtlarda enerji optimizasyonu yer almaktadır. Bu konularda 80’in üzerinde bilimsel makale, bildiri, kitap ve kitap bölümünde yazar olarak yer almış, çeşitli Tübitak projelerinde yürütücülük yapmış ve farklı endüstri projelerinde danışmanlık görevi gerçekleştirmiştir. Mekatronik sistem tasarımı, otomatik kontrol sistemleri ve mekatronik sistem elemanları konularında lisans ve lisansüstü seviyelerinde dersler vermektedir. Yürütücülüğünü yaptığı “Tam Otonom Kişisel Ulaşıma Yönelik Akıllı Sürüş Algoritmalarının Geliştirilmesi ve Tekerlekli Sandalye Platformuna Uygulanması” başlıklı Tübitak projesi ile, 1075 başvurunun yapıldığı 2020 Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında, “Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Çalışmalar ve Projeler” kategorisinde Türkiye 1.’liği ödülünü kazanmıştır.

  • Dr. Nuria Oliver

    "Affiliation: ELLIS (The European Laboratory for Learning and Intelligent Systems) Unit Alicante Foundation and Data-Pop Alliance"

    Title of Talk: Data Science against COVID-19

    In my talk, I will describe the work that I have been doing since March 2020, leading a multi-disciplinary team of 20+ volunteer scientists working very closely with the Presidency of the Valencian Government in Spain on 4 large areas: (1) human mobility modeling; (2) computational epidemiological models (both metapopulation, individual and LSTM-based models); (3) predictive models; and (4) citizen surveys via the COVID19impactsurvey (https://covid19impactsurvey.org) with over 600,000 answers worldwide.

    I will describe the results that we have produced in each of these areas, including winning the 500K XPRIZE Pandemic Response Challenge. I will share the lessons learned in this very special initiative of collaboration between the civil society at large (through the survey), the scientific community (through the Expert Group) and a public administration (through the Commissioner at the Presidency level)

    Konuşmacı Hakkında

    Nuria Oliver, is Chief Data Scientist at Data-Pop Alliance, Chief Scientific Advisor at the Vodafone Institute and co-founder of ELLIS (The European Laboratory for Learning and Intelligent Systems) and co-founder of the Alicante ELLIS Unit, devoted to research on "Human(ity)-centric Artificial Intelligence". She is a Telecommunications Engineer from the UPM and holds a PhD in Artificial Intelligence from the Massachusetts Institute of Technology (MIT). Since March 2020, she was named Commissioner for the President of the Valencian Region on AI Strategy and Data Science to fight COVID-19. Since then, she has led at team with ~20 data scientists.

    She has over 25 years of research experience in the areas of human behavior modeling and prediction from data and human-computer interaction. She has been a researcher at Microsoft Research (Redmond, WA), the first female Scientific Director at Telefonica R&D for over 8 years and the first Director of Research in Data Science at Vodafone globally (2017-2019).

    Her work in the computational modeling of human behavior using Artificial Intelligence techniques, human-computer interaction, mobile computing and Big Data analysis - especially for the Social Good is well known with over 160 scientific publications that have received more than 18000 citations and a ten best paper award nominations and awards.

    She is co-inventor of over 40 filed patents and she is a regular keynote speaker at international conferences.Her work has contributed to the improvement of services, the creation of new services, the definition of business strategies and the creation of new companies.

    Nuria is the only Spanish researcher recognized by the ACM as Distinguished Scientist (2015) and Fellow (2017) at the same time. She is also a Fellow of the IEEE (2017) and the European Association for Artificial Intelligence (2016). She has received an Honorary Doctorate from the Miguel Hernandez University (2018). Dr. Oliver is the youngest and fourth female member of the Spanish Royal Academy of Engineering (2018) and an elected member of the Academia Europaea (2016) and CHI Academy (2018), where she is the only Spanish scientist.

    As an advisor, Dr. Oliver is a member of the scientific advisory committee of several European universities, the Gadea Ciencia Foundation, Mahindra Comviva and the Future Digital Society, among others. In addition, she advises the Government of the Valencia Community, Spain and the European Commission on issues related to Artificial Intelligence. She is a member of a Global Future Council at the World Economic Forum.

    Dr. Oliver is a member of the program committee of the main international congresses in her research areas. She has also been a member of the organizing committee of 19 international conferences and is a member of the editorial committee of five international magazines.

    Dr. Oliver's work has been recognized internationally with numerous awards. She graduated top of her class at the UPM and received the First National Telecommunications Award (1004). She is the first Spanish scientist to receive the MIT TR100 (today TR35) Young Innovator Award (2004) and the Rising Talent award by the Women’s Forum for the Economy and Society (2009). She has been awarded Data Scientist of the Year in Europe (2019), Engineer of the Year Award by the COIT (2018), the Medal for Business and Social Merit by the Valencian Government (2018), the European Digital Woman of the Year award (2016) and the Spanish National Computer Science Angela Robles Award (2016).

    She has been named one of the top 11 Artificial Intelligence influencers worldwide by Pioneering Minds (2017), one of Spanish wonderful minds in technology by EL PAIS newspaper (2017), “an outstanding female director in technology” (El PAIS, 2012), one of “100 leaders for the future” (Capital, 2009) and one of the “40 youngsters who will mark the next millennium” (El PAIS, 1999).

    Nuria firmly believes in the value of technology to improve the quality of people, both individually and collectively, and dedicates her professional life to achieving it. Her passion is to improve people’s quality of life, both individually and collectively, through technology. She is also passionate about scientific outreach. Hence, she regularly collaborates with the media (press, radio, TV) and gives non-technical talks about science and technology to broad audiences, and particularly to teenagers, with a special interest on girls. She has given talks to more than 10,000 adolescents, has contributed to the book "Digital natives do not exist" (Deusto, 2017) with the chapter "Digital scholars", has written articles for EL PAIS, The Guardian, TechCrunch among others and has been co -organizer of large congresses with thousands of attendees, such as the first TEDxBarcelona event dedicated to emerging education, the I and II International Congress on Artificial Intelligence and the I International Congress on Aging. Her talks on WIRED, TEDx and similar events have been viewed thousands of times.



Flag Counter