• asyu2023@cumhuriyet.edu.tr
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

ASYU 2023 Sivas'ta

Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Konferansı

11-13 Ekim 2023

ASYU

Geri Sayım

  • 00Gün
  • 00Saat
  • 00Dakika
  • 00Saniye

PLATIN SPONSORLARIMIZ

GÜMÜŞ SPONSORLARIMIZ

KURUMSAL SPONSORLARIMIZ

Konferans Konuları

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Aydın AKAN

Aydın AKAN Uludağ Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini 1984 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Programında Yüksek Lisans eğitimini 1991’de tamamlamıştır. Yüksek Lisans tezinde biyolojik işaretler için gerçek zamanlı adaptif gürültü giderme sistemi üzerinde çalışmıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesinde göreve başlamış, Mart 1992’de ABD’de University of Pittsburgh’da işaret işleme konusunda doktora çalışmalarına başlamıştır. Doktora tez araştırması olarak, “Gabor Açılımları ile Zaman-Frekans Analizi” üzerinde çalışmış ve Nisan 1996’da doktora eğitimini tamamlamıştır. Aralık 1996’da, İ.Ü. Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektronik Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Kasım 2000’de Telekomünikasyon Anabilim Dalı, İşaret İşleme Bilim Dalında Doçent ünvanı almış, 2 Mayıs 2001’de Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Telekomünikasyon Anabilim Dalına Doçent, 31 Ekim 2006’da ise Profesör kadrosuna atanmıştır.

20 Mart 2017’de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde Profesör kadrosuna atanmıştır. 31 Ocak 2020 tarihine kadar bu bölümde Bölüm Başkanı ve Biyomedikal Test, Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü olarak eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarına devam etmiştir., Halen İzmir Ekonomi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Prof.Dr. Aydın Akan, durağan olmayan işaretler için zaman frekans analizi ve zaman frekans analiz yöntemlerinin, haberleşme ve biyomedikal mühendisliği alanındaki problemlere uygulanması konularında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Dr. Aydın AKAN, TÜBİTAK ve Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Birimleri tarafından desteklenen çok sayıda projede yürütücü ve araştırmacı olarak çalışmıştır. Araştırmaları üzerine yazmış olduğu kitap, makale, kitap bölümü ve bildirileri yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmıştır. Çok sayıda bilimsel derginin hakem kurulunda ve bilimsel konferansın, danışma, yürütme, düzenleme, teknik program ve hakem kurullarında görev almaktadır.

Dr. Aydın AKAN Institute of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) Signal Processing (SP) ve Engineering in Medicine and Biology (EMB) kolu kıdemli üyesi, European Signal Processing Association (EURASIP), Biyomedikal Sinyal ve Görüntü Analizi Teknik Alan Komitesi üyesidir. Elsevier, Digital Signal Processing dergisi Editör Kurulunda görev yapmaktadır.

Doç.Dr. Savaş Yıldırım

Savaş Yıldırım, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. Daha sonra Doğal Dil İşleme (DDİ/NLP) alanında doktora çalışmasını Trakya Üniversitesi'nde yaptı. Eberhard Karls Tübingen Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalarda yeraldı. Şu anda İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyesi (Doçent) olarak çalışmakta ve aynı zamanda Toronto Metropolitan Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.


Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme ve Doğal Dil İşleme alanlarında 20 yıldan fazla deneyime sahip aktif bir araştırmacı ve öğretim görevlisidir. Packt Publishing tarafından yayınlanan “Mastering Transformers” adlı DDİ (NLP) kitabının eş yazarıdır. Birçok açık kaynaklı yazılım ve kaynak geliştirerek Türkçe DDİ (NLP) için önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca yapay zeka alanında bir çok şirkete Ar-Ge projelerinde danışmanlık vermektedir. Projelerinden bazıları:

* Çok Dilli Doğal Dil Modelleri ile Akıllı Bilgi Çıkarma Sisteminin Geliştirilmesi
* Opioid kaynaklı ölüm salgınlarının erken tespiti için NLP modelleri. Statistics Canada ve Ryerson Üniversitesi Ortak Projesi
* İnsan Kaynakları İşe Alım Süreçleri için Akıllı Süreç Yönetimi Yazılım Projesi,
* Toronto Menkul Kıymetler Borsası Projesi, Ryerson Üniversitesi
* Derin Öğrenme ile Profilleme ve Analiz Platformu, TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programı.
* Yazılım Gereksinimlerinde Çatışma Tespiti, IBM & Toronto Metropolitan Üniversitesi


Şu anda çoğunlukla İleri Beslemeli Sinir Ağları, CNN, Transformers, BERT, T5, T0, GPT ve benzer büyük dil modelleri (LLM) üzerinde araştırmalar yapmaktadır. Şu anda Kıt Veriyle Öğrenme (Few-shot learning), Aktif Öğrenme, Etkili dil modeli eğitme (Efficiency in LLM), Açıklanabilir Yapay Zeka (XAI), gibi konulara dair çalışmalar ve projeler yürütmektedir.

Önemli Tarihler

Özel Oturum Önerileri

23 Nisan 2023

Özel oturum önerilerinizi 23 Nisan 2023 tarihine kadar asyu2023@cumhuriyet.edu.tr mail adresi üzerinden talep edebilirsiniz. Kabul edilen özel oturumlar bildirilecek ve web sitesi üzerinden yayımlanacaktır.

Bildiri Gönderim

05 Haziran 2023 19 Haziran 2023

Konferansa bildirileri göndermek isteyen katılımcılar, en geç 5 Haziran 2023 tarihine kadar bildirilerini sistemlere yüklemesi gereklidir

Sonuçların Açıklanması

31 Temmuz 2023

Hakem süreçlerinden geçen bildirilerden, konferansa uygun olanlar 31 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır

Erken Kayıt için Son Tarih

23 Ağustos 2023

Konferansa katılmak isteyen misafirlerimiz için Erken kayıt son tarihi 23 ağustos 2023’tür.

Basıma Hazır Bildirilerin Gönderilmesi

23 Ağustos 2023

Kabul edilen bildirilerin basıma uygun şekilde formatlanması gereklidir. Basıma hazır bildirilerin gönderilmesi için son tarih 23 ağustos 2023’tür.

Konferans Tarihi

11 - 13 Ekim 2023

ASYU konferansı, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecektir.

Sivas'a Dair

Slide
Tarihi Hükümet Konağı

Tarihi Hükümet Konağı, Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa tarafından 1884 yılında 50 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki kesme taşlardan iki katlı olarak yapıldı. Güzel bir taş işçiliğiyle yapılan binanın ön ve arka girişleri, ikişer sütunlu destekli büyük kapılardan oluşuyor. Vali Muammer Bey zamanında 1913-1917 yılları arasında ahşap olan binaya, 3. kat ilave edildi. 1978 yılında üçüncü kat tamamen yandı, birinci ve ikinci katın sadece dış duvarları kaldı. Geniş çaplı bir onarımdan geçen bina, 1982 yılında eski görünümüne yeniden kavuşturularak, Hükümet Konağı olarak hizmete açıldı. Günümüzde de valilik hizmet binası olarak kullanılmaktadır.

Slide
Eğri Köprü

Sivas'ın 3 km doğusunda, Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan köprü, Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. Selçuklu döneminde İpek Yolu'nun önemli bir geçiş noktası olan köprü, Cumhuriyet döneminde de Malatya ve Güneydoğu Anadolu'ya ulaşımı sağlamıştır. Tarihte önemli bir yere sahip olan köprü, doğudan batıya doğru düz şekilde, ortadan güneye doğru eğik olarak devam etmekte ve bu nedenle eğri köprü adıyla anılmaktadır.

Slide
Hafik Gölü

Sivas ili Hafik ilçesinin 3 km kuzeybatısında bulunan Hafik gölü büyük çoğunlukla Büyük Göl olarak bilinmektedir. Eriyebilen kayaçların bulunduğu göllere verilen bir ad olan karstik göl özelliğindedir. Derinliği ortalama 6 m olan göl, dipten kaynayan sularla beslenmektedir. Arkeolojik araştırmalar sonucu Antik çağlarda dünyada nadir görülen su üzerinde yerleşmenin kurulduğu tespit edilmiştir. Gölün içerisinde bulunan Pılır Höyüğü bu yerleşimin açık ispatıdır. Bu höyükte göl tabanına çakılmış ahşap direkler üzerinde göl evlerinin varlığı tespit edilmiştir. Palafit adı verilen göl evleri türündeki yerleşim tarzının ülkemizdeki tek örneğidir.

Slide
Eğriçimen Yaylası

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Eğriçimen Yaylası, görenleri hayran bırakıyor. Çam ormanları ile kaplı yayla çok fazla su kaynağına da sahiptir. Yayla ismini de içerisinde akan derenin kıvrımlı olmasından almıştır. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen yaylada yeşilin her tonunu görmeniz mümkün, ilkbaharda yeşil örtüsü, sarı ve beyaz papatyalarla kaplanan yayla, kışın beyaza bürünerek doğasıyla görenleri büyülemektedir.

Slide
Soğuk Çermik

Sivas-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Soğuk Çermik Kaplıca alanı Sivas şehir merkezine 18 km, Hafik İlçesi’ne 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Kaplıca suyu; sinir sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere, mide, bağırsak ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir. Soğuk Çermiğe ailenizle veya arkadaşlarınızla gidip piknik yaparak çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Soğuk Çermik´te bulunan Ahmet Turan Gazi Hazretleri Türbesi'ni de ziyaret edebilirsiniz.

Slide
Kurşunlu Hamamı

Behram Paşa tarafından 1576 yılında yaptırılmıştır. Osmanlı dönemi klasik hamamlarının özelliklerini taşımaktadır. Dikdörtgen planlı yapının duvarları tamamen kesme taşla örülmüştür. Beden duvarlarındaki demir bağlantılara, kurşun dökülerek inşa edilmiş olmasından dolayı bu adı almıştır. Osmanlı Hamamlarının güzel bir örneği olan yapı, çifte hamamdır. Günümüzde de erkekler ve bayanlar hamamı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Slide
Taşhan

Sivas’ın en önemli bulvarlarından biri olan Atatürk Bulvarı ile dört yol mevkiinin kesiştiği noktada yer alan han, 19. yüzyılın ikinci yarısında kesme taştan yapılmış olup açık avlulu ve iki katlıdır. Günümüzde iş merkezi olarak kullanılmakta olup giriş ve üst katlarında kafeteryalar bulunmaktadır. Taş Han’ın içerisinde yer alan aslanlı çeşmeden soğuk su içebilir ya da Han’ın üst katındaki kafelerde çayınızı yudumlarken şehri izleyebilirsiniz.

Slide
Gürün Gökpınar Gölü

Gürün Gökpınar Gölü muhteşem doğal tabiatıyla adını gök mavisi renginden almıştır. Yelken köyü ve Karahisar köyü sınırları içerisinde bulunan göl şehir merkezine 147 km, Gürün ilçesine 10 km mesafededir. Doğal bir akvaryum görünümündeki göl 3000 metrekarelik alanı, 20 metreyi bulan derinliği ve tabanının görülmesini sağlayacak kadar temiz ve berraklığıyla büyülemektedir.

Slide
Buruciye Medresesi

Sivas’ın tarihi kent meydanını süsleyen eserlerden biri olan Buruciye Medresesi 1271 yılında Anadolu Selçuklu Sultanlarından III. Gıyaseddin Keyhusrev zamanında Burucerdi oğlu Muzaffer Bey tarafından yaptırılmıştır. Pozitif ilimlerin okutulduğu medrese uzun yıllar kullanılmıştır. Giriş kapısının sol tarafında mavi ve siyah çinilerle süslü hücre türbede Muzaffer Bey ve çocuklarının mezarları bulunmaktadır. Taştan oyma olarak yapılan taç kapıda yıldız, rumi ve geometrik motifler adeta bir dantel gibi işlenmiştir. Taç kapıda dışa doğru taşıntılı rozetler dikkat çekmektedir. Cephenin her iki köşesindeki demet payelerden oluşan kuleler ve taç kapısı ihtişamıyla ziyaretçilerini karşılamakta.

Slide
Çifte Minareli Medrese

Selçuklu döneminin en anıtsal yapılarından biri olan Çifte Minareli Medrese aynı zamanda en çok tahribata ve yıkıma uğramış yapılardan biridir de. Günümüze yalnızca doğu cephesi, yani ön yüzü gelebilmiştir. Taç kapısı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında Vezir Sahip Şemseddin Muhammed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Çifte Minareli Medrese, Dar-ul Hadis (Hadis Okulu) adıyla da bilinmektedir. Günümüze yanlızca Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip görkemli ön cephesi ve köşe kuleleri gelmiştir. Taç kapı üzerinde yükselen iki minare ise adeta Sivas'ın sembolü olmuştur.

Slide
Kangal Balıklı Kaplıca

Sivas il merkezine 96 km, Kangal ilçe merkezine ise 13 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sıcaklığı 37 derece olan kaplıca suyu; sedef, romatizma, böbrek ve sinir hastalıklarına, deri, kas ve yumuşak doku hastalıkları; kireçlenmelere, bel ve boyun ağrılarına iyi gelmektedir. Tedaviden olumlu sonuç alınabilmesi için üç hafta (21 gün) boyunca, günde üç defa havuza girmek ve iki saat suda kalmak gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca, sabahları aç karnına birkaç bardak şifalı sudan içmek önerilmektedir. Dört mevsim açık olan kaplıca, günde 1500 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Doktor balıkları merak eden birçok insanda kaplıcaya gelmektedir.

Slide
Meydan Cami

Sivas Atatürk Caddesi’nde bulunan bu cami 1564 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Koca Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. Meydan Cami, dikdörtgen planlı, ahşap çatılı ve tek minarelidir. Avlunun kuzey batısında ünlü mutasavvıf, âlim ve şair Şemseddin Sivasi’nin türbesi yer almaktadır. Şehrin kalabalığı arasında saklı bir bahçe içerisinde bulunan cami de huzuru bulabilirsiniz.

Slide
Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası

Tarihin farklı zamanlarına yolculuğa çıkaran kültür kenti Sivas’ın en önemli eserlerinden Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan; Türkiye’nin bu listeye giren ilk mimari yapısıdır. Anadolu Selçuklu Devletine bağlı Mengücek Beyliği döneminde Ulu Cami Süleyman Şah’ın oğlu Ahmet Şah tarafından; Darüşşifası ise Melike Turan Melek tarafından yaptırılmıştır.1228 yılında başlanıp 1243 tarihinde tamamlanan yapı kompleksinin Baş Mimarı Ahlatlı Hürrem Şah’tır. Taç kapılarında Anadolu’nun zengin taş işçiliğinin en nadide ve en ince örneklerini yansıtır.

Slide
Sivas Ulu Cami

Anadolu’nun en eski camilerinden olan Sivas Ulu Cami, Danişmentliler dönemine ait olup toplu mekân anlayışıyla inşa edilmiş camilere güzel bir örnektir. Avlusuna üç yönden girişi ve düz damlı, dikdörtgen planlı, kufe tipli cami sınıfına giren ender örneklerdendir. İbadet alanının kuzey-güney doğrultusundaki Kıbleye (güney duvarı) dikey uzanan on bir sahnı oluşturan kesme taş örgülü yığma 50 adet kırma ayak birbirine sivri kemerlerle bağlanmıştır. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu yapıt Sivas’ta gezilmesi gereken şahane bir eserdir.

Slide
Behrampaşa Hanı

Kepçeli mevkiisinde bulunan han, Behram Paşa tarafından 1576 yılında yaptırılmıştır. Sivas'ın önemli eserlerinden biri olan Behram Paşa Hanı kare planlı, açık avlulu, revaklı, iki katlı bir yapıdır. Kesme taştan inşa edilen yapı, Osmanlı dönemine ait kent hanlarının en güzel örneklerinden biridir. Tarihi yapısı ile adeta görsel şölendir. Titizlikle restore edilmiş ve bugünlere denk gelmiştir. Günümüzde otel, restoran ve kafe olarak hizmet vermektedir.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Açılış Konuşması

11 Ekim, 09:30 – 10:00
Salon-A (Keykavus)

Prof. Dr. Oğuz KAYNAR

Prof. Dr. Tülay YILDIRIM

Gala Yemeği

12 Ekim, 19:30
Sivas Ticaret Sanayi Odası (STSO) Yemek Salonu

Davetli Konuşması

Prof. Dr. Aydın AKAN
11 Ekim, 10:00 – 11:00
Salon-A (Keykavus)

Davetli Konuşması

Doç. Dr. Savaş YILDIRIM
12 Ekim, 11:15 – 12:15
Salon-A (Keykavus)

Konferans Yeri