DAVETLİ KONUŞMACILAR

Akıllı Sistemlerde Yenilikler
Ve Uygulamaları Konferansı 2018


Kişisel Verilerin Korunması ve Makine Öğrenmesi

Prof. Dr. H. Altay GÜVENİR


Profesör Dr. H. Altay Güvenir 1957 yılında Bursa’da doğdu. Lisans ve Yüksek lisans derecelerini 1979 ve 1981 yıllarında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümünden aldı. Doktora derecesini 1987 yılında ABD’deki Case Western Reserve Üniversitesinden Bilgisayar Mühendisliği ve Bilimleri bölümünden aldı. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri bölümünde Y. Doç. Dr. Olarak göreve başladı. 1988 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Y. Doç. Dr. olarak çalışmaya başladı. Aynı bölümde 1994 yılında Doçent, 2001 yılında Profesör kadrosuna atandı. 2001 yılında buyana Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca 2015 yılında kurulan Bilkent Üniversitesi – TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumunun kurucu başkanlığını yürütmektedir. Çalışma konuları arasında Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi ve Veri Madenciliği yer almaktadır.


Görsel Verilerde İnsan Hareket ve Etkileşimlerinin Analizi

Doç. Dr. Nazlı İKİZLER CİNBİŞ


Doç. Dr. Nazlı İkizler Cinbiş, lisans ve yüksek lisans derecelerini Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden almıştır. 2005-2006 yılları arasında, University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC)'de misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Doktorasını 2008 yılında Bilkent Üniversitesinde tamamladıktan sonra, Boston Üniversitesi'nde 2 yıl doktora-sonrası araştırmacı olarak görev yapmıştır. 2011 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde görev almaktadır. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayarlı Görü Laboratuvarının kurucuları arasındadır. 2016 yılından beri IET Computer Vision dergisinin yardımcı editörlüğünü yapmakta olup, bu güne kadar pek çok ulusal ve uluslarası saygın dergi ve konferanslarda hakemlik görevi yürütmüştür. Araştırma alanları temel olarak bilgisayarlı görü ve makine öğrenmesi olup, spesifik olarak video işleme, insan hareketi ve etkileşimi tanıma ve sıfır örnekle öğrenme konularına odaklanmıştır. Daha çok bilgi için http://web.cs.hacettepe.edu.tr/~nazli/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Web, Sosyal Medya ve Yankı Odaları

Prof. Dr. Yücel SAYGIN


Prof. Dr. Yücel Saygın 2001 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden sırasıyla 1994, 1996 ve 2001 yıllarında alan Yücel Saygın doktora araştırmaları sırasında ve sonrasında Amerika ve Avrupa’da birçok üniversitede misafir araştırmacı olarak çalışmış ve seminerler vermiştir. Başlıca araştırma konuları arasında veri madenciliği ve veri koruması yer almaktadır. Çeşitli TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Çerçeve Projelerinde yürütücü ve koordinatör olarak görev yapmış olan Yücel Saygın’ın araştırmaları birçok uluslarası saygın dergi ve kitaplarda yayınlamıştır.



4-6 Ekim
2018
Çukurova Üniversitesi
Mithat Özsan Amfisi